Café Xu

London

The interiors at XU exude sophistication, giving a nod to 1930s Taiwan to create a space echoing the most glamourous and elegant of dining destinations. Panelled with rich, dark wood, an emerald tea bar and wooden ceiling fans brought in from Xiao Chi houses.

The overall palette a combination of warm, two-toned timber panelling, soft pink stone floor and sumptuous, contrasting green leathers. The focal point in the main restaurant, a five-seater blush pink marble dining bar framed by a beautiful hand-painted ‘Mountains of Taiwan’ mural. The resulting atmosphere at XU is a revolt against minimal interiors driven the ethos of old-school yet timeless and glamourous aesthetic to create a reinterpretation of a stylised cinematic stage set of Taipei in the 1930s.

Client:BAO Group / JKS Group

Address:30 Rupert Street

Covers:75

Size:1500 sqft

Timeline:9 Months